Mar 112012
 

Patrunjelul – face parte din categoria plantelor aromatice folosite in mancaruri dar este in acelasi timp si o planta cu efecte terapeutice . Planta se foloseste in intregime – frunze ,radacina,in functie de necesitati.Patrunjelul contine vitamina C de patru ori mai mult decat o portocala. De asemenea, patrunjelul  contine mai mult fier (Fe) decat spanacul si  mai multe proteine decat doua oua.

Tratamente  interne cu patrunjel
– Cancer pulmonar
– hipertensiune
– tuse
– osteoporoza  – Consumat ca salata , patrunjelul are efecte de stimulare a productiei de hormoni estrogeni, responsabili pentru asimilarea calciului si pentru consolidarea oaselor
– alergii
– lactatie
– cistita
– obezitate
– lactatie  – Se consuma radacina de patrunjel fiarta amestecata cu morcov fiert pana se obtine un piureu. Stimuleaza lactatia.
Tratamente externe cu patrunjel :
– Eczeme ale pielii tip alergic . Se poate folosi patrunjel ras , suc de patrunjel care se aplica pe alergie.
Contraindicatii : in special pentru femeile insarcinate  este interzis consumul de patrunjel sau suc de patrunjel in perioada sarcinii sau cel mult in cantitati mici pana in 8-9 grame / zi.

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.